Terug naar overzicht

Toast champignon geblust in Cachaça met een dipsausje van limoen en Cachaça

Een absolute klassieker deze toast champignon. Voor de gelegenheid verrijkt met de smaken van Cachaça en limoen. Een heerlijke combo met een Tripel I Like.

Er zijn wat zaken die je kan voorbereiden maar de rest van het gerecht maak je liefst à la minute voor het beste resultaat. Tip : doorroer de champignons doorheen het bakken regelmatig in de pan.

Ingrediënten

  • 4 plakken (glutenvrij) wit brood (telkens ong. 2 cm dik)
  • wat boerenboter
  • 5 cl olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 grote sjalot
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1 teentje look
  • 2 scheutjes Cachaça
  • 500 g allerhande boschampignons
  • 20 cl room (+35% vet)
  • sap van 1 limoen
  • zwarte peper
  • keukenzout
  • fleur de sel

Voorbereidingen

  1. De olijfolie : Rits de blaadjes van het takje rozemarijn en doe ze in de olijfolie. Kneus het takje wat en voeg het ook toe aan de olijfolie. Laat het geheel een uurtje trekken.
  2. Pers het sap van een limoen uit en zet aan de kant.
  3. Snipper de sjalot heel fijn.
  4. Hak de peterselie mooi fijn.
  5. Pel het teentje look en leg het klaar in de lookpers.
  6. Snij het merendeel van de champignons in grove stukken. Hou de hoedjes van bv. de parijse champignons intakt.
  7. Hou twee pannen klaar.

De Toast

  1. Snij 4 dikke sneden van zo’n 2 cm breed van het brood. Verwijder ook de korsten tot dikke vierkante toasts.
  2. Smelt op een zacht vuur wat boerenboter. Smeer vervolgens de sneden aan beide zijden in met de gesmolten boter.
  3. Leg de sneden brood op een rooster in een voorverwarmde de oven van 180°C tot ze licht bruin en krokant zijn.
  4. Eenmaal uit de oven maak je aan één zijde van de toasts een vierkant en haal je die tot halverwege de toast mooi uit. Zo maak je een vorm om de champignons mooi in te dresseren.
  5. Leg de toasts aan de kant voor straks.

Het gerecht

  1. Verhit wat boerenboter en een scheut van de rozemarijn olijfolie.
  2. Gooi de champignons in de goed hete pan en bak ze mooi aan. Voeg halverwege nog wat extra olijfolie toe en kruid met peper en keukenzout.
  3. Blus op het einde met een scheut Cachaça. Verwijder vervolgens de champignons uit de pan en zet ze opzij.
  4. Hou de pan heet en blus opnieuw met een royale scheut Cachaça.
  5. Voeg de room toe aan de pan.
  6. Voeg het limoensap toe.
  7. Laat het geheel echt goed indikken tot het bijna een crème is.

 

  1. Neem ondertussen een nieuwe pan en verhit daar opnieuw wat olijfolie en boter in.
  2. Voeg de sjalot en geperste look toe. Bak ze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de champignons toe aan de pan en bak nog even kort heet.
  4. Voeg de helft van de peterselie toe en roer even om.

 

  1. Leg een toast op een bord en dresseer er de champignons op.
  2. Bestrooi het bord met wat peterselie en wat fleur de sel.
  3. Leg een toefje van de crème naast de toast en serveer.

Uitstekende keuze!

Geen producten in het winkelmandje

Ben je wettelijke gezien oud genoeg om alcohol te drinken?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

U dient ouder te zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken!