Terug naar overzicht

Roodpootpatrijs met wintergarnituur Roodpootpatrijs met wintergarnituur en jus van Tripel I Like

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 Roodpootpatrijs
  • 1 teentje look
  • 1 grote ajuin
  • 2 wortels
  • 2 stengels groene selder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 stoofpeertjes
  • 1 l rode wijn
  • 2 dl water
  • 170 g rietsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • bruine fond (bij voorkeur echte fond, geen pasta)
  • 2 Tripel I Like
  • 150 gr boereboter
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 butternut pompoen
  • 0,5 kg aardappelen
  • Kruiden zout, tijm, laurier

Bereiding

  1. Snij en schil de pompoen in stukjes en zet even aan de kant.
  2. Spoel de aardappelen grondig. Snijd ze in dikke frieten van 2 centimeter op 7.
  3. Kook de frieten kort in gezouten water, laat ze drogen en afkoelen. Zet ze aan de kant.
  4. Snij de ajuin, wortels, selder grof en zet aan de kant.
  5. Meng een halve Tripel I Like samen met de sojasaus in een mengbeker en zet aan de kant.
  6. Neem de patrijs en versnijd de billen en borstfilets. Zet het vlees én de karkas aan de kant.
  7. Schil de peertjes maar laat het steeltje eraan.
  8. Breng de wijn met het water, rietsuiker, vanillestokje en kaneelstokje aan de kook. Draai het vuur lager en voeg de peertjes toe. Laat ca. 40 min. op een zacht vuur koken.
  9. Bak het karkas aan in een ruime pot met wat boereboter, tijm, laurier, de grof gesneden groeten en de tomatenpuree. Alles goed laten aanbakken en blussen met 1 Tripel i like en bruine fond.
  10. Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen.
  11. Haal de karkas uit de pot en passeer de rest door een zeef. Laat tot de helft inkoken en werk het geheel op met (50gr) boereboter tot een mooie saus.
  12. Schroei de billen en borstfilets kort dicht in een pan.
  13. Schik het vlees in een ovenschotel en bevochtig met het Tripel I Like - Sojasaus mengsel.
  14. Laat het vlees garen in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende ongeveer 15-20 min. Bevochtig tussenin 1 of 2 keer met wat van het Tripel I Like Sojasaus mengsel.
  15. Kook ondertussen de pompoenblokjes in water, giet af, droog op het vuur. Opmixen met boereboter tot een mooie puree.
  16. Bak de frietjes en laat ze kort uitlekken.
  17. Serveer het vlees op wat uitgestreken pompoenpuree. Snij de peertjes in kwartjes en schik die samen met de frietjes op het bord. Overgiet met wat saus.

Uitstekende keuze!

Geen producten in het winkelmandje

Ben je wettelijke gezien oud genoeg om alcohol te drinken?

Om onze website te bezoeken moet je 18 jaar of ouder zijn.

U dient ouder te zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken!